top of page

ΔΩΡΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Ανεξάρτητα από το παρελθόν σου, από πού έρχεσαι ή πού πηγαίνεις, ο Θεός έδωσε τον Υιό Του, τον Ιησού Χριστό ώστε να μη χρειαστεί να πεθάνεις εσύ, αλλά να έχεις αιώνια ζωή (Ιωάννης 3:16).

 

Λάβε δωρεάν το βιβλιαράκι: Τι πρέπει να κάνω μετά;
 

Μάθε περισσότερα για τον Ιησού και γιατί Τον χρειάζεσαι.

Γιατί χρειάζεσαι τον Ιησού

 

Μπορεί να σκεφτείς: “Εντάξει, εγώ είμαι καλός άνθρωπος. Σίγουρα στον ουρανό θα πάω.” Ή “εγώ ανήκω στο τάδε δόγμα ή στη δείνα εκκλησία. Το ξέρω πως θα πάω στον ουρανό.” Ή ακόμα “Δεν πειράζει ποιον δρόμο θα διαλέξω. Όταν πεθάνω, στον Ουρανό θα πάω. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Θεό άλλωστε”. 

 

Διάβασε παρακάτω και δες τι έχει να πει η Βίβλος. Όλες οι Βιβλικές Περικοπές που ακολουθούν είναι από τη μετάφραση του Σπύρου Φίλου.

 

Ρωμαίους 5:12

Γι’ αυτό, όπως διαμέσου ενός ανθρώπου η αμαρτία μπήκε μέσα στον κόσμο, και με την αμαρτία ο θάνατος, και με τον τρόπο αυτό ο θάνατος πέρασε μέσα σε όλους τους ανθρώπους, για τον λόγο ότι όλοι αμάρτησαν·

 

Εφεσίους 2:8-9

Eπειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου της πίστης· και αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο του Θεού· όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος.

 

Οι παραπάνω γραφές εξηγούν ότι όλοι έχουν αμαρτήσει και άσχετα με το τι καλό κάνεις στη ζωή, δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει την αιώνια ζωή. Ακόμα κι αν ποτέ στη ζωή σου δεν έχεις διαπράξει αμαρτία εν γνώσει σου, γεννήθηκες με μια αμαρτωλή φύση. Το να αγωνίζεσαι ή να καυχιέσαι για μια κάρτα μέλους σε έναν οργανισμό, εκκλησία ή δόγμα, δεν μπορεί να σε σώσει γιατί η σωτηρία δίνεται δωρεάν από τον Θεό.

 

Η Βίβλος λέει επίσης:

 

Ιωάννης 14:6 "O Iησούς λέει σ’ αυτόν: Eγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού…” Πράξεις 4:12 “Kαι δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου τού οποίου πρέπει να σωθούμε”.

 

Τώρα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τον δρόμο για τον Θεό και την αιώνια ζωή. Κάποιοι ακόμα λένε ότι δεν παίζει ρόλο ποια οδό θα ακολουθήσεις (Βουδισμό, Ισλάμ, Κομφουκιανισμό, Αυτό-Διαφωτισμό, Φύση, Αστρολογία, Φυσική κ.τ.λ.) όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ίδιο Θεό. Αλλά στον Ιωάννη 14:6, ο Ιησούς εμφατικά διακηρύττει ότι ο Ίδιος είναι ο μόνος δρόμος προς τον Πατέρα. Δεν μοιράζεται αυτόν τον ρόλο με κανέναν ή τίποτα άλλο. Μόνο μέσω του δικού Του Ονόματος μπορείς να σωθείς.
 

Τότε πώς μπορεί κάποιος να σωθεί; Η Βίβλος λέει:

 

Ρωμαίους 10:8-11 “Aλλά, τι λέει; «Kοντά σου είναι ο λόγος, στο στόμα σου, και στην καρδιά σου»· δηλαδή, ο λόγος τής πίστης που κηρύττομε· ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Kύριο, τον Iησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς· επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία· δεδομένου ότι, η γραφή λέει: «Kαθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί”.

Ρωμαίους 10:13 “Eπειδή, καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Kυρίου, θα σωθεί”.

 

Το να πιστέψεις με την καρδία σου και απλά να ομολογήσεις με το στόμα σου ότι ο Ιησούς είναι ο Κύριος, είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να σωθείς. Το καταπληκτικό με τον Ιησού είναι ότι όταν Τον επικαλείσαι δεν θα σε βάλει σε αναμονή για να περιμένεις τη σωτηρία σου. Όταν Τον επικαλεστείς, ομολογώντας Εκείνο ως Κύριο στη ζωή σου, τότε θα σωθείς. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Άρα τώρα θα μπορούσες να πεις “Η σωτηρία είναι ένα δώρο που δεν μπορώ να κερδίσω. Κοιτώντας τη ζωή μου, δεν μπορώ να πω ότι αξίζω να σωθώ”. 

 

Στάσου όμως! Δες τι λέει η Βίβλος γι’ αυτό:

Ιωάννης 1:12

Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ’ αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, σ’ αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του.

 

Β’ Κορινθίους 5:17

Γι’ αυτό, αν κάποιος είναι εν Xριστώ, είναι ένα καινούργιο κτίσμα· τα παλιά πέρασαν, δέστε, τα πάντα έγιναν καινούργια.
 

Έχουμε ήδη δει στη Βίβλο ότι δεν μπορείς να κερδίσεις τη σωτηρία. Επίσης όμως, δεν υπάρχει τίποτα που να έκανες ή θα μπορούσες να κάνεις στη ζωή σου που να σε καθιστά ακατάλληλο για να δεχτείς τη σωτηρία μέσω του Ιησού Χριστού. Ο Θεός σού έχει δώσει το δικαίωμα να τη λάβεις. Δεν χρειάζεται να καθαρίσεις τον εαυτό σου για να Τον πλησιάσεις. Πήγαινε ακριβώς όπως είσαι. Όταν δεχτείς τον Ιησού σαν Κύριό σου και Σωτήρα σου, όλα αυτά που έχεις κάνει στο παρελθόν μένουν εκεί, στο παρελθόν.

 

Οι σκεπτικιστές μπορεί να πουν: “καλά όλα αυτά, αλλά πραγματικά περιμένεις να πιστέψουμε τη Βίβλο; Ο Αδάμ κι η Εύα, ο Νώε και η Κιβωτός, η καιόμενη βάτος, η γέννηση από την παρθένο, ο Ιησούς που σταυρώθηκε για να σώσει τον κόσμο και η ανάστασή Του… Όλα αυτά φαίνονται λίγο τραβηγμένα.”

 

Και πάλι, ας στραφούμε στη Βίβλο:

 

Α’ Κορινθίους 1:21,25

Eπειδή, βέβαια, με τη σοφία τού Θεού ο κόσμος δεν γνώρισε τον Θεό διαμέσου τής σοφίας, ο Θεός ευδόκησε διαμέσου τής μωρίας τού κηρύγματος να σώσει αυτούς που πιστεύουν… Eπειδή, το μωρό τού Θεού είναι σοφότερο από τους ανθρώπους· και το ασθενές τού Θεού είναι ισχυρότερο από τους ανθρώπους.

 

Δευτερονόμιο 30:19

“Eπικαλούμαι σήμερα σε σας μάρτυρες τον ουρανό και τη γη, ότι έβαλα μπροστά σας τη ζωή και τον θάνατο, την ευλογία και την κατάρα· γι’ αυτό, διαλέξτε τη ζωή, για να ζείτε, εσύ και το σπέρμα σου.”

Η ομορφιά της Βίβλου είναι ότι είναι τόσο απλή. Ο καθένας μπορεί να την κατανοήσει με το να τη δεχτεί ως αλήθεια δια πίστεως. Όπως επισημαίνεται στα παραπάνω εδάφια (Εφεσίους 2:8 και Ρωμαίους 10:9) το να δεχτείς τον Ιησού ως Κύριο και Σωτήρα της ζωής σου είναι ένα βήμα πίστης. Στο Εβραίους 11:6 λέει ότι είναι αδύνατο να ευχαριστήσεις τον Θεό χωρίς πίστη. Ο Ιησούς στο Κατά Ιωάννη 20:29, λέει μακάριοι είναι εκείνοι που δεν είδαν αλλά πίστεψαν.

 

Ο Θεός σου έχει δώσει την επιλογή να πιστέψεις και να έχεις ζωή ή να μην πιστέψεις και να έχεις θάνατο. Ο Θεός σε παροτρύνει μόνο, να επιλέξεις τη ζωή μέσω του Ιησού, δεν σε πιέζει. Τόσο πολύ σε αγαπάει ώστε σου δίνει την επιλογή. Υπερασπίζεται την απόφαση να επιλέξεις τη ζωή όπως και την απόφαση σου να επιλέξεις τον θάνατο.

 

Μια προσευχή για να γνωρίσεις τον Ιησού (Μια Προσευχή Σωτηρίας – Δέξου το δώρου σου)

 

Αν έχεις αποφασίσει να δεχτείς το δώρο της αιώνιας ζωής που έχει κάνει διαθέσιμο σε σένα ο Θεός μέσω του Ιησού, πίστεψε με την καρδιά σου και πες την παρακάτω προσευχή με το στόμα σου:

 

“Πιστεύω πως ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού. Πιστεύω ότι πέθανε για χάρη μου στον Σταυρό του Γολγοθά, κουβαλώντας τις δικές μου αμαρτίες. Πιστεύω ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς και τώρα είναι ζωντανός. Αγαπημένε μου Ιησού Χριστέ έλα τώρα στη ζωή μου! Έλα τώρα στην καρδιά μου. 

Το πιστεύω με την καρδιά μου γι’ αυτό το λέω με το στόμα μου ότι ο Ιησούς είναι ο προσωπικός Κύριος και Σωτήρας μου. Και τώρα, έχω αναγεννηθεί.”

Αν έκανες την παραπάνω προσευχή, έχεις πια αναγεννηθεί. Μπορεί μην συνέβη τίποτα θεαματικό να καθώς προσευχόσουν ή μπορεί να μην νιώθεις τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που ένιωθες πριν προσευχηθείς. Αλλά μην μπερδευτείς, έχεις σωθεί. Μην αφήσεις κανέναν, ούτε καν τον εαυτό σου να σε πείσει για το αντίθετο. Όταν αφήσεις αυτή τη ζωή, ο ουρανός θα είναι το σπίτι σου.

bottom of page